Kısa dalga yayın

8.03.2009

Show Tv Ahmet Kaya'yı denge unsuru olarak mı kullandı?

Show Tv'den hiç beklemezdim Ahmet Kaya'yı bu şekilde abideleştirmesini. Bir zamanlar Kanal 7 aynı şeyi yapmıştı ve benim için bitmişti.
Çocukluğumdan beri Ahmet Kaya'nın sesini, şarkılarını duysam tüylerim diken diken olur, hayalimde pusuya düşürülmüş Mehmetçikler canlanır. Şarkılarının hemen hepsinde terör örgütünün ağzı, söylemleri kullanılır. Kendisi Almanya'da apo posteri altında terörist başına naatlar dizerken neredeyse ağlamaktaydı şarkılarını söylerken. Sokmuşum öyle sanata da, şarkıya da kardeşliğe de, parmağımı.
Benim için Türk, Kürt neyse ne farketmez, bu ülke için, bu millet için kişinin eylemleri ve söylemleri önemlidir. Terörist başına övgüler dizmekle, Türk Kürt demeden insanları katleden teröristleri kardeşlik (artık nasıl, neyin kardeşliğiyse?) namına şehit ilan etmekle barış marış olmaz. Ancak popüler siyasete alet olunur.
Lanet olası şu 80 darbesi bunlara bilinçli olarak çanak tutmuştur. Özellikle Kürt ırkçılığını körüklemek adına dil, yayın, basın yasakları konmuştur ve istenen de neticede olmuştur. Dil yasakları Türkçeyi, Türk devletini korumak yerine iyice zora düşürmüş, insanların birbirine düşmesine sebep olmuştur. Bu yasaklar  pkk-kadek artık ne haltsa o terör örgütünün taban bulmasının, propagandasının temelini oluşturmuştur. Terör yandaşları da bu propadandanın oyuncağı olmuşlardır ve ahmet  kaya da bunlardan biridir. Şunu  unutmamak gerekir ki (zamanında bu yasağı koyanlar da bunun gayet de bilincindeydiler şüphesiz) yasaklanan şey her zaman rağbet görür.
Zannedersem Show Tv Ali Kırca'nın şahsında, yaptığı muhalefet, KV Pusu sebebiyle aldığı tepkileri yumuşatmak adına böyle adi bir oyun sergilemiştir. Sadece yazıklar olsun diyorum.
Dipte köşede terör örgütleri icat edilmeye çalışılırken dünün terörist yandaşları, figüranları bugün iyiden iyiye baştacı ediliyor, güya iadei itibar verilmeye çalışılıyor. Şimdiden merak ediyorum, acaba ne zaman, kim terörist başının portresini, idealistliğini(?) belgesel yapıp tvde görüntüleme cesaretini gösterecek halkların kardeşiliği adına. Nasıl olsa o terörist başı köpek artık bir siyasi tutuklu, bir halkın önderi, temsilcisi içeride tutulması bir demokrasi ayıbı, değil mi ya?

1 yorum:

Türkçe kullan ey millet, dilinden utanma olma illet!

Türkçe yazım kuralarına riayet etmeniz, yazdıklarınızın daha anlaşılır olmasını sağlar.
Türkçe her yerde Türkçe'dir, kağıt üzerinde de internet sitelerinde de.
Türkçe yazım kurallarına bir göz atsam iyi olur diyorsanız bu bağlantıyı tıklayınız.