Kısa dalga yayın

21.03.2009

Milliyetçi siyasete nota verme zamanı

Yusufiyeli Ülkücüler Teşkilatı, MHP yönetimine nota vermek amacıyla bir hareket başlatmış:
29 Mart seçimlerini Devlet Bahçeli ve ekibi açısından bir referandum haline getirmeliyiz .Bütün İl ve İlçelerde Belediye Meclislerinde MHP adaylarını destekleyelim fakat Bahçeli ve yönetimine hayır demek için İl genel Meclisi pusulasında boş oy kullanalım
ve böyle diyorlar. Kendisini siyasi olarak Türk milliyetçiliğine konumlandırıp ardından düstur edindikleri siyasi anlayışa yakışmayan girişim ve eylemleri sergileyen bu hareket sağlam bir seçmen notasını hak ediyor. MHP, milliyetçi siyasetin  merkezi konumunda olmasına rağmen, Bahçeli yönetimi sayesinde sağlam siyasetçiler ve teşkilat yapısı uyum ve istikrar, sağduyu bahanesiyle tasfiye edildi. Değerli insanlar teşkilattan tecrit edilip istenmeyen insanlar durumuna getirildi.
Yusufiyelilerin dediği gibi yerel seçimlerde çok değerli adaylar mevcut, sırf partinin tavırlarına kızgınlık, öfke ve nefret sebebiyle bu insanların yerel yönetimlerle kucaklaşamaması üzücü ve milliyetçi siyaset adına sıkıntı verici olur. Bu siyasi tavır şahane bir fikir ama neticesini anlayana. Gerçi seçimlerden sonra hezimete uğrayıp istifa ederek siyaseti bıraktığını açıklayan ve geri dönen bir genel başkana seçmenin tavrı ne kadar tesirli olur kestirmek zor olmasa da denemeye değer bir siyasi eylem.
Bir zamanlar ben de Bahçeli'nin bazı ılımlı tavrını tasvip ediyordum fakat bunları ülke ve bölge siyaseti açısından değerlendirince, zamanla işin içyüzünü öğrenince geneldeki faaliyetlerinin milliyetçi siyasetten çok başka düşüncelere hizmet ettiğini dile getirmek gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Türkçe kullan ey millet, dilinden utanma olma illet!

Türkçe yazım kuralarına riayet etmeniz, yazdıklarınızın daha anlaşılır olmasını sağlar.
Türkçe her yerde Türkçe'dir, kağıt üzerinde de internet sitelerinde de.
Türkçe yazım kurallarına bir göz atsam iyi olur diyorsanız bu bağlantıyı tıklayınız.