Kısa dalga yayın

17.03.2009

Çilenin sebebi vatandaşın kendisidir

YSK Akparti tarafından çıkarılan Kanun hükmünü hatırlatınca günah keçisi ilan edildi. Halbu ki

Konuyla ilgili daha önce İçişleri Bakanlığı ve Başbakanlık tarafından yayımlanan genelgelerde, ilgili kanunun "kişiler adına düzenlenecek olan her türlü form, beyanname, kimlik kartı, sürücü belgesi, pasaport gibi bütün tanıtıcı belgelerde T.C. kimlik numarasına yer verilir" hükmü hatırlatılarak, 29 Nisan 2008 tarihinden itibaren kanunda belirtilen sürenin sona ereceği ve bütün işlemlerde T.C. kimlik numarası kullanılmasının zorunlu olacağı kaydedilmişti.
.....
"Nüfus cüzdanlarında T.C. kimlik numarası olmayan vatandaşlarımızın nüfuscüzdanlarını değiştirme zorunlulukları bulunmamaktadır. Nüfus cüzdanlarında TC Kimlik Numarası bulunmayan vatandaşlarımızla ilgili olarak, bu numaranın kurumlarca kimlik paylaşımı sisteminden, kimlik paylaşımı sistemine bağlı olmayan kurumların ise vatandaşın ibraz edeceği nüfus kayıt örneklerinden temin edilmesi mümkündür."
denmişti.
Öncesinde de:
298 sayılı Kanun'un ''Kimliğin tespiti'' başlıklı 87. maddesinde, 13 Mart 2008'de 5749 sayılı kanunla yapılan değişiklikle bu şart getirildi. Değişiklik sonrası ilgili madde, ''Sandık seçmen listesinde yazılı seçmenin kimliği, nüfus hüviyet cüzdanı veya kimlik tespiti amacıyla düzenlenmiş ve Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan resmi belgelerle belirlenir''
 hükmü konularak bu işi başlatan hükümetin kendisidir. Şimdi çıkmış YSK'ya sitem ediyorlar.  T.C. Kimlik numarası yaklaşık 8 senedir yürürlükte.
Yaşlı dernekleri de şimdi çıkmış : 65 yaş üstü bu uygulamadan muaf olsun demiş.

Resmi dairelerde işi hiç bitmeyen vatandaş 10-15 yıllık, fotoğrafın eşgali kaybolmuş, göt cebine sureti çıkmış nüfus cüzdanlarıyla, dolaşmadığı devlet kapısı kalmaz, maaşda, vergide, ehliyette, muhtaçlıkta, çksde, yeşilkartta, sskda,hastanede, elektrikde suda, her resmi işlemde sorulmasına rağmen 1 kereliğine olsun nüfus dairesine gidip kimliğini değiştirmek yerine işi düştüğü her dairede memura ağız eğer, eğilip bükülür. Sen sahip olduğun vatandaşlığın gereğini yerine getiremiyorsan, bunu sana hatırlatan idareye de mırın kırın etmeyeceksin. Biraz kendine, sahip olduğun vatandaşlığa saygın olsa dairelerde, bankada memura ağlanmaz iki dakikada nüfus cüzdanını değiştirirdin. Gidip paşa gibi üzerine düşen görevini yerine getirecek, kimliğini değiştireceksin, haaaadi, anca gidersin.

2 yorum:

  1. Biraz geç açıkladıkları için YSK'da da biraz hata var ama asıl hata, senin de dediğin gibi, milletimizin üşengeç vatandaşlarında.

    YanıtlaSil
  2. Barış, eğri oturup doğru konuşmakta fayda var, bu tc numarası olayı 1 sene evvelinden de hatırlatılmış olsa yine vatandaş olarak devletin yeni kimlikleri kapımıza kadar getirmesini bekler, devleti suçlu ilan ederiz. nisan 2008 den beri başbakanlık, iç işleri, nüfus ve vatandaşlık işleri türlü şekillerde resmi işlemlerin tc nosuz yapılmayacağını duyuruyor.
    Devletin memuru olup 20 yıldır kimliğini değiştirmemiş, 25 yıldır kurum kimliğine el sürmemiş insanlar var. Yumurta deliğe dayanmadan yuva aramayan leylek misali bir vatandaşlık anlayışımız var. Kendi vatandaşlık görevlerimizi yapmaz hep suçu devlete atarız.

    YanıtlaSil

Türkçe kullan ey millet, dilinden utanma olma illet!

Türkçe yazım kuralarına riayet etmeniz, yazdıklarınızın daha anlaşılır olmasını sağlar.
Türkçe her yerde Türkçe'dir, kağıt üzerinde de internet sitelerinde de.
Türkçe yazım kurallarına bir göz atsam iyi olur diyorsanız bu bağlantıyı tıklayınız.