
Elimden geldiği kadarıyla okumaya çalıştım yazarları, genelde oldukça genç katılımcılar yer alıyor.Geleneksel köşe yazarlığı biçimi çok nadir görülüyor yazılarda, çoğunluğu fikirlerini kelimelere arı bir şekilde dökmekte (aynı benim gibi)pek başarılı görünmüyor. Girift bir düzende yetişmiş insanların fikirlerini oldukça basit dile getirmesi pek kolay değil bence. (Hani bilirsiniz, birer cümlelik kısa çıkarımlarla, halkın anlayacağı şekilde yazma tavrı)
Bu genç gizilgücün süregelen gazetecilik geleneği içerisinde bir gazetede köşe edinerek fikirlerini okuyucularla paylaşma fırsatı bulmaları pek olağan bir durum değil. Eğer geleneksel gazetecilik geleneği içinde kendilerine usta tutacakları bir el verenleri yoksa veya köşe saltanatı içinde bulunmuyorlarsa. Ayrıca ekonomik olarak da vasatın üstünde(yazı başına 50 YTL, ayda ederi 1500 YTL) bir imkan sunuyor. Bu kadar üniversite mezunu,aydın genç işsiz dolaşırken güzel bir imkan kanımca.Ayrıca usta çırak ilişkisinden kaynaklanan, hep aynı tekfikir yapısının kırılması için de değerlendirilmesi gerekn bir imkan. Bakarsınız gözde yazarlar veya dışarıda kalanlar, diğer gazeteler veya haber siteleri tarfından sahiplenilir, kim bilir?

Veya kimin çevresi, nufüzu geniş, kulisi sağlamsa (memleketçilik, ideoloji,eğilim vs.) onlar bu kalabalığın arasından sıyrılacaklardır. Belki bazı dinazorlar köşelerinden destek verdiklerini üst sıralara taşıyabilirler. Gazateportun yarışmayla ilgili bölümünde, Jürinin önerdikleri diye bir bölüm bulunuyor. Buradan böyle bir çalışma yürütüleceği aşikar(Henüz önerilen kimse bulunmuyor).
Bu kalabalıkta nasıl öne çıkılır diye düşünüyorum. Aklıma, ilk başta kendi seçim yöntemim geliyor; başlıktan yakalama. Yukarıda saydıklarım dışında bu yöntemle okuyucuları etkilemeyi başaranların kendilerini üst sıralarda bulacaklarına kalıbımı basarım, tutmazsa kalıbımı bastığım yerden kazıyabilirsiniz.
Atılacak başlık olarak da gündemin ön planda tutularak, akıllıca bir seçim yapılması gerekliliği ortaya çıkıyor.
Fikirlerine ve klavyelerine kuvvet temenni ederim.
Esasında, katılanların ruhi durumları bu süreç içerisinde değerlendirilirse; uzun süre yarışmada tutunanların son aşamalarda bu yarışa veda etmeleri aynı star yarışmalarında olduğu gibi buhranlara yol açabilir. Acaba yarışma sonunda gazeteport, katılımcılara psikolojik destek sağlama imkanı sunacak mı merak ettim şimdi.
Yarışmanın başlangıcında farklı bir yapı vardı. Jüri seçicekti yazarları. Sonra fazla katılım olunca halk seçsine getirdiler. Fakat sitenin alt yapısının hazır olmadığı ortada.Oy verme, sayfa görüntüleme vs. gibi yazarlara puan kazandıran özellikleri farklı IP numaraları kullanarak rahatça aşabiliyorsunuz. Bu da yarışmanın adeletten uzak olduğunu gösteriyor. En fazla puanı alıp ilk sıralarda olan yazarların IP şarlatanlığı ile mi yoksa hakettikleri için mi o noktada olduklarını Allah biliyor kısacası.
YanıtlaSil