Kısa dalga yayın

14.12.2007

Eyvah! Amerika, Malezya oluyor!



Hep biz mi Malezya olacağız?
Muhafazakar eylemler sadece bizde olmuyor demek ki.

İşte bir örnek:

... Bu yarışta en önemli adaylardan biri ise tüm anketlerde rakiplerini geride bırakan Demokrat Partili Hillary Clinton. Eski First Leydi’nin geçtiğimiz hafta senatoda üniversite eğitiminin pahalılığını eleştirdiği konuşması büyük olay yarattı. Ancak konuşmanın bu kadar ilgi çekmesinin sebebi Hillary’nin söyledikleri değil giydikleriydi... Hillary’yi canlı yayında izleyenler eski First Leydi’nin “çatalının” göründüğünü fark etti. ABD’nin en saygın gazetelerinden Washington Post’un Pulitzer ödüllü moda yazarı Robin Givhan’ın yazısı ise adeta deprem etkisi yarattı.

’Hillary’yi izlerken röntgenci gibi hissettim’
..
Bir örnek daha:
‘Aile uçağı’ deyip mini etekle içeri almadılar
Southwest Havayolları’yla San Diego’dan Arizona’ya gitmek için uçağa binmek isteyen Kyla Ebbert (23), “etek boyunuz kısa” diyen görevliler tarafından uçağa alınmadı. Neye uğradığını şaşıran Ebbert olaydan sonra başına gelenleri şu sözlerle anlattı: “Uçak görevlilerinden biri bunun bir aile uçağı olduğunu, bu kıyafetle içeri girmem halinde erkekleri tahrik edebileceğimi söyledi. Bu sözler üzerine çok utandım ve kendimi aşağılanmış hissettim.”
Başka bir örnek:
ABD'nin Atlanta şehrinde okullar kurulu, okullarda "saggy pants" olarak tanımlanan düşük pantolon giyilmesini yasakladı.
Öğrencilerin, iç çamaşırlarını gösteren pantolonların giyilmesini yasaklayan karar, kurulda oy birliği ile kabul edildi. Karar, yaklaşık 50 bin öğrencinin eğitim gördüğü okulları kapsıyor.
ABD'nin Atlanta şehrinde okullar kurulu, okullarda "saggy pants" olarak tanımlanan düşük pantolon giyilmesini yasakladı. Öğrencilerin, iç çamaşırlarını gösteren pantolonların giyilmesini yasaklayan karar, kurulda oy birliği ile kabul edildi. Karar, yaklaşık 50 bin öğrencinin eğitim gördüğü okulları kapsıyor.
Şimdilik en son örnek :
Düşük bel giyene hapis cezası
ABD'de, düşük bel pantolon giyene 100 dolar, ailesine 500 dolar para cezası uygulanacak..

Giyenin iç çamaşırını gösteren düşük bel pantolonlara uygulanan yasaklar, ABD'de yaygınlık kazanıyor. Yasağa Missouri eyaletinin Pine Law kenti de eklendi. Kentte iç çamaşırı gösteren düşük bel pantolon (özellikle hip-hop'çuların giydiği bol kesimler) giyilemeyecek. Düşük bel giyenin teni görünüyorsa, polis cezai işlem yapacak; 100 dolar, giyen gencin gencin ailesine 500 dolar para cezası, ayrıca 90 güne kadar hapis cezası uygulanabilecek. Aynı yasağı, Baltimore, Dallas, Atlanta kentlerinin de getirmesi bekleniyor.
İşte böyle, görüyorsunuz. Koooskoca ABD, Malezya olma yolunda son sürat ilerlemeye devam ediyor. Bakalım Malezya olabilcek mi? Şahsen merakla bekliyorum.

1 yorum:

Türkçe kullan ey millet, dilinden utanma olma illet!

Türkçe yazım kuralarına riayet etmeniz, yazdıklarınızın daha anlaşılır olmasını sağlar.
Türkçe her yerde Türkçe'dir, kağıt üzerinde de internet sitelerinde de.
Türkçe yazım kurallarına bir göz atsam iyi olur diyorsanız bu bağlantıyı tıklayınız.