Kısa dalga yayın

20.04.2010

Ülkemizdeki demokratik yumruk şiddeti

Demokratik yumruk etkisi Ahmet TÜRK le kalmadı. Demokrasimiz şiddetini dün de bir Bakan (Taner YILDIZ) üzerinde gösterdi. Demokratik tepkilerin zincirleme etkisi midir artık başka nedir bilemiyorum ama siyasiler ve diğer devlet görevlileri vatandaşa;  bir şekilde tepkilerini meşru zeminlerde dile getirme hakkı tanınmalı, hoşgörü gösterilmelidir.
 
Siyasetin unsurları, iktidarı ve muhalefeti ile tahammülü öğrenmeli. Siyasiler bir konuşmada, toplantı çıkışında iki slogan atıp, pankart açıp, basın açıklaması yapıp tepkisini dile getirecek insanlar için çevrelerindeki polislere veya diğer emniyet unsurlarına emirler yağdırarak bunların susturulmaları yolunda eğilimler göstermemeli. Aksi, görüldüğü üzere tahriklere yol açmakta ve ülke sathında huzursuzluğu arttırarak sosyal bölünmelere yol açmaktadır. Hele ki buna en çok kurumsal isimlerinde ve söylemlerinde "demokrasi" lafını kullananlar dikkat etmeli. Sözde değil özde demokrasi için toplumun önündeki meşru kanalları tıkamamalılar çünkü tıkanıklıklar birike birike patlamalara yol açmaktadır.
 
Ayrıca iktidar mensupları artık genel başkana değil de halka karşı sorumluluk hislerini geliştirmeliler. Bir bakan veya iktidarın bir milletvekili  kendisini başbakanın emir eri değil halkın, meclisin bir memuru olarak görmeli ki söz ettiğim sorumluluk hissi ön plana çıkabilsin. Maalesef mevcut siyaset mevzuatımızın da bu yönde açılıma ihtiyacı bulunuyor fakat asıl demokrasi konusunda iktidar bu açılımı hiç aklından bile geçirmiyor, artık ne hikmetse...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Türkçe kullan ey millet, dilinden utanma olma illet!

Türkçe yazım kuralarına riayet etmeniz, yazdıklarınızın daha anlaşılır olmasını sağlar.
Türkçe her yerde Türkçe'dir, kağıt üzerinde de internet sitelerinde de.
Türkçe yazım kurallarına bir göz atsam iyi olur diyorsanız bu bağlantıyı tıklayınız.